The Boogie Academy

Je beleeft het bij The Boogie Academy!

Bij The Boogie Academy wordt in 3 verschillende dansen les gegeven. 
Hieronder vind je een korte uitleg over deze dans
en.

Boogie Woogie
Boogie Woogie muziek is de basis van de Rock&Roll muziek.
In oude films zoals "Rock around the Clock" met Bill Haley en "The girl can't help it" met Jane Mansfield werd vooral de Boogie Woogie gedanst. Het vlotte voetenwerk wordt aangevuld met vrolijke dansfiguren. Je kunt op zowel rustige muziek als op opzwepende snelle muziek de Boogie Woogie dansen. We leren je de basis en alle figuren op rustige muziek aan. gedurende de cursus zullen we regelmatig het tempo geleidelijk verhogen.
Om op hele snelle muziek te dansen heb je wel wat uithoudingsvermogen en vaardigheid nodig. 
                                        
                                                                                                   

Swing
De swing zoals wij je deze aanleren is een afgeleide van de Boogie Woogie. het grote verschil met de Boogie Woogie is het aantal passen dat je maakt. je maakt hierbij namelijk maar de helft van het aantal passen dan bij de Boogie Woogie. Daarom is het aanleren wat gemakkelijker en zal het dansen op hoog tempo minder uithoudingsvermogen vergen. Veel dansfiguren vertalen we vanuit de Boogie Woogie
.

                                                                                                                                          

Rockabilly Jive
Rockabilly Jive is een vreemde eend in de bijt. Rockabilly is een stroming binnen de Rock& Roll muziek waarbij de contrabas of de drums prominent de maat bepaalt. Bij deze dans krijg je nauwlijks les over danspasjes. Want deze zijn niet belangrijk. Je voeten volgen bijna vanzelf de maat. Veel belangrijker is het dat de heer, de dame door middel van goede leiding vanuit het bovenlichaam en de armen laat bewegen op de maat van de muziek. Als je een beetje gevoel hebt voor de maat, kun je al heel snel een leuk stukje dansen.                                                                                                                             
                


 
E-mailen
Bellen
Map