The Boogie Academy

Je beleeft het bij The Boogie Academy!

he Boogie Academy is misschien wel de leukste dansschool van Nederland.
Op onze gezellige dansschool geven we op een leuke en begrijpelijke manier les in dansen op verschillende vormen van Rock& Roll muziek.

tot en met december 2023 werden alle lessen gegeven door Liesbeth en Jacky Plantaz.
Liesbeth en Jacky zijn bekende gezichten in het Rock&Roll wereldje. Tijdens hun succesvolle wedstrijdperiode zijn zij zich ook toe gaan leggen op optredens. Onder de naam The Aces of Swing hebben zij met vele artiesten op allerlei podia gestaan. Ook hun eigen shows waren veelal een hoogtepunt op alle mogelijke feesten.

In 2005 werden Liesbeth en Jacky gevraagd om in een plaatselijke dansschool lessen te komen verzorgen in de Boogie Woogie. In 2009 Zijn zij hun eigen dansschool "The Boogie Academy" begonnen.
In die periode kwamen uit onze dansschool diverse Nederlands en Benelux kampioenen voort.
Al snel kwam het besef dat er behoefte was aan een "social" dansschool. Een dansschool voor mensen die na een zware werkdag nog eventjes lekker samen een avondje uit willen, samen genieten. Je ziet in onze dansschool alle leeftijden op de dansvloer. Van vlotte twintigers tot kwieke zeventigers en alle leeftijden daar tussenin.


Osman en Renate Chalaby

Werken, genieten, dansen. Dat zijn woorden die erg goed bij ons passen. Dansen is onze grootste hobby. Naast dat we zeer verdienstelijk wedstrijden dansen, verzorgen we al vele jaren de danslessen voor Danscentrum Verhoeven in Cuijk. Daarnaast verzorgen we wedstrijdtrainingen en natuurlijk zijn we beschikbaar voor het aanleren van openingsdansen en geven we workshops.
Bijna alle stijlen van dansen vinden we interessant en leuk om te doen. We dansen sinds 2012 bij The Boogie Academy. Mede door Jacky en Liesbeth zijn ook wij besmet met het Boogie Virus. We geven sinds 1998 dansles stijldansen en nu ook Boogie Woogie op de woensdagavond. In de afgelopen jaren hebben we aan diverse Boogie Woogie wedstrijden deelgenomen en zijn we o.a. Benelux kampioen geweest.

Anja Jansen

Eigenlijk heeft Anja geen introductie nodig bij onze cursisten. Maar toch doe ik het gewoon. Wie Anja Jansen zegt, zegt eigenlijk Anja en Bert. Samen dansen zij al vanaf onze allereerste les bij The Boogie Academy. Vanaf dag 1 kunnen wij, voor en achter de schermen, altijd rekenen op de helpende handen en extra hersencellen van Anja en Bert. Bijvoorbeeld, toen Liesbeth en ik in 2012 beiden in de lappenmand zaten en beiden enkele operaties moesten ondergaan, waren het Anja en Bert die samen met Kees en Marjan Jansen (geen familie) afwisselend met Liesbeth en mij de lessen verzorgden, zodat de dansschool door kon blijven draaien. Anders was het toen al vroegtijdig afgelopen met The Boogie Academy. Gedurende het hele bestaan van The Boogie Academy heeft Anja vaak de lessen voor Liesbeth waargenomen als dat nodig was. Vanaf januari 2024 gaat zij met Jacky op de maandagavond les mee geven.
 

 

 
E-mailen
Bellen
Map